بله! عمل اسليو معده به صورت غيرمستقيم باعث بهبود ديابت نوع دو در افراد بيش از حد چاق مي شود. يعني، درمان ديابت با جراحي لاغري اتفاق نمي افتد. بلکه کاهش وزن و لاغري ناشي از اين جراحي باعث تنظيم قند خون و بهبود ديابت در فرد مي گردد. طوري که به افراد ديابتي که بي ام آي يا شاخص توده بدني بالاي 30 يا 35 دارند و دارو نتواسته قند خون آنها را تنظيم کند، جراحي اسليو معده به عنوان راه حل اين معضل تجويز مي شود و بهترين جراح لاغري هميشه با توجه به شرايط بيمار آنها را راهنمايي به عمل جراحي ساسي يا اسليو ميکنند.
مطالعات و مشاهدات نشان داده اند قند خون افراد ديابتي (بيش از اندازه چاق) که جراحي اسليو معده انجام داده اند، کنترل شده تر از قند خون بيماران ديابتي است که داروهاي مخصوص ديابت را مصرف مي کنند اما اين عمل را انجام نداده اند.
طي جراحي اسليو معده، 75 درصد از معده حذف شده و تنها حجم کوچکي به شکل يک لوله از آن باقي مي ماند. در نتيجه ي کوچک شدن معده، ميزان غذاي مصرفي کمتر شده و بيمار شروع به لاغر شدن مي کند. کاهش وزن، تغييرات چشمگيري را در هورمون هاي دستگاه گوارشي ايجاد مي کند. اين هورمون ها باعث ترشح انسولين مي شوند که در آخر، بهبود ديابت نوع دو براي بيمار حاصل مي شود.
اگر ديابت در مراحل اوليه اش باشد، بيمار با انجام جراحي از مصرف داروهاي مخصوص ديابت (مانند انسولين و متفورمين) براي سال ها راحت مي شود. بيماراني که به مدت طولاني ديابت داشته اند، انجام جراحي اسليو معده مي تواند از طريق محدود کردن ميزان غذاي مصرفي، سطح قند خون آنها را کنترل کند. اگر هم ديابت بيش از 10 سال در بدن بيمار وجود داشته و به قدري پيشرفت کرده که فرد نياز به تزريق انسولين دارد، جراحي اسليو معده مي تواند نوع دارو را به داروهاي خوراکي تخفيف دهد.
مطمئنا جراحي اسليو معده با کاهش شدت ديابت نوع دو، کاهش داروهاي مصرفي در طول روز و يا حتي برطرف کردن بيماري براي افراد بيش از اندازه چاق ارزش آن را دارد.
درباره این سایت